24. jaanuaril 2009 toimusid Paides Eesti koolide võistkondlikud esivõistlused males. Võitjana väljus sellest Surju Põhikooli võistkond koosseisus: Eke Tominga, Ago Tominga, Ants Vaher ja Kardo Saaliste.
Teine oli Kiviõli Vene Gümnaasium ja kolmas Lagedi Põhikool. Järgnesid Jüri Gümnaasium, Paide Ühisgümnaasium, Tartu Descartes'i Lütseum etc. - kokku üheksa võistkonda. Eelregistreerinud võistkondi oli veel, aga mtmel koolil jäid lapsed haigeks.
Nagu ütles lõputseremoonial võistluste peakohtunik Toomas Mihkelev: "Surju kool võitis enam-vähem kindlalt"
Surju juhtis turniiri algusest lõpuni, võites 4 matshi 5-st ja viigistas teiseks tulnud Kiviõli Gümnaasiumiga. Aga ka selles viigimatshis oli meil võit kõrgemal laual.
Punkte tõid mängijad järgmiselt:
1. laual Eke 3p
2. laual Ago 3,5p
3. laual Ants 4,5p
4. laual Kardo 3p
 Malevõistkond peale võistlust 

Esireas vasakult Ants ja Eke, seisavad (vasakult) Kardo ja Ago

 Kõik mängisid vastavalt oma tasemele ja olid seega igati tublid.
Huvitav moment veel: Jaanuari keskel lõppesid Surju koolis Pranglimise (peastarvutamise) võistlused ja vanemas astmes oli esimene Ants julge eduga järgnevate ees. Keskmises astmes võitis veel suurema vahega Ago, järgmised olid Eke ja Kardo. Loodetavasti on nende arvutustulemustele ka male positiivselt mõjunud.

2001 a. oktoobrist kuni 2009 a. veebruarini on Surjust käinud väljaspool kooli maleturniiridel 40 õpilast. Kõik need võistlused on toimunud Eestis 26 erinevas kohas. Kuressaarest kuni Narva ja Narva-Jõesuuni ning Häädemeestelt Põlva ja Kohtla-Järve ning Tallinnani ning paljudes kohtades, mis jäävad nende punktide vahele. Näiteks Pilistveres.

Surju kooli maleringi juhendaja  R. Raaliste