01.-03. 06.2010 oli Tallinnas üleriigiline lastekaitsepäeva turniir, kus natuke üllatuslikult sai kolmanda koha Ago Tominga
5.5 punktiga seitsmest partiist, sealjuures võitis ta mitmeid Eesti noorte paremikku kuulujaid. Eke Tominga tulemus 4p. 7st koht kuues. Samas saalis algas mõni tund peale selle turniiri lõppu uus võistlus - Rahvusvaheline noorteturniir - korraldajad ja koosseis muidugi erinevad-, kus osavõtjaid oli ka Eesti lähiriikidest. Ago Tominga ja Eke Tominga tulemus 4 punkti seitsmest ja kohad vastavalt 11 ja 9. Selle turniir koosseis oli tugevam kui eelneval ja vist olid mehed ka veidi väsinud. Turniiri kestvus 3päeva.
Saaremaa karikaturniiril 26.-28. 06.2010 sai Ago Tominga täiskasvanute hulgas parima noorena viienda koha ja Eke Tominga oli üheksas. Kuni 10. aastaste hulgas sai Sirli Mode 5 punkti seitsmest mängust ja väga kõrge viienda koha (osavõtjaid 26 üle terve riigi ja neist enamus poisid). Erkki Isand 3 punkti ja Kelli Avarmaa kogus oma esimesel võistlusel poolteist punkti.
Pärnumaa noorte lahtistel esivõistlustel Kilingi-Nõmmes 05.-07.aug. 2010 kuni 16aastaste hulgas Ago Tominga ja Eke Tominga lõpetasid vastavalt neljanda ja viienda kohaga. 10-aastaste hulgas kogus Erkki Isand 3p, Sirli Mode ja Kelli Avarmaa kumbki 2.5 punkti seitsmest.
Haapsalu noorteturniiril - toimus 26.-27.aug.-oli Eke Tominga viies. Haiguse tõttu jäi mõnel see turniir mängimata. Suve jooksul käis Surju kooli maleringis 10 last. Mõni neist on veel lasteaias, aga ju nad kord kohalikku kooli ka jõuavad.

Eke Tominga oleks saanud  Eesti noorte esivõistlustel  saadud kõrge koha eest mängida noorte maailmameistrivõistlustel, aga mitmete halbade asjade kokkusattumise tõttu jääb see tänavu ära. Loodetavasti on tulevikus asjaolud tema tarvis paremad. Eesti tshempionaat toimus aprillis Jõgeval.

Raivo Raaliste