2013/2014

  • Know Your Neighbours 2

    Know Your Neighbours 2. Ruhja Läti 2014 Kuna meie esimene algklasside koostööprojekt Läti Ruhja kooliga oli niivõrd edukas, otsustasid mõlemad pooled, et koostööd tuleb jätkata. Eesmärgiks iseenda ja oma naabrite tundmaõppimine ning võimaluste loomine ingliskeelseks suhtluseks. Õpetaja Tiia Hermanni abiga harjutati juba varakult hoolega laulmist ja pillimängu, sest olime saanud kutse Ruhja folkloorifestivalile. Meie eesmärgiks olid kõik kaasatulijad riietada rahvariietesse ja see õnnestuski. 23. mail 2014 asuski autovoor 50 inimesega Ruhja poole teele. Puhkpilliorkestri saatel rongkäigus marssida ja sinimustvalgeid lippe lehvitada polnud paljud enne saanud ning ilmselt oli esmakordne ka kogemus esineda nii suures ja uhkes tribüünidega saalis. Järelpidu toimus Ruhja klubis, kus viidi läbi hulgaliselt põnevaid mänge. Saime just hoo sisse, kui pidime hakkama lahkuma, sest kell oli juba palju. Jõudsime koju pimedas, täis hulgaliselt positiivseid emotsioone. Õpetajatest osalesid projektis õpetaja Ave, Kristi ja Tiia.
    Lätlased tulid meile vastukülaskäigule juuni algul. Külastati Pärnu Tervise Paradiisi ja ööbiti Surju koolis. Korraldasime neile õhtul väikese jalutuskäigu Surju vahel, sõime palju head- paremat ning mängisime koolimaja ümbruses. Mitmed surjukad leidsid endale nii hea sõbra, et hommikul külalisi ära saatma tulles oli peaaegu pisar silmas. Lätlastel oli plaanis teine päev veeta Pärnu rannas, paraku polnud aga rannailma. Mis te arvate, kuhu nad läksid?
    Ikka Tervise Paradiisi!

    /Ave Kartau/

    Know Your Neighbours 2 surjukad Ruhjas Lätis 2014

  • Penfriends

    Penfriends projekti õpetajad. Kestilä Soome 2014 Viibides oktoobris 2013 Poolas Comeniuse projekti raames, kohtusime seal toredate Soome Kestilä kooli õpetajatega ning arenes välja mõte vahetada õpilaste kirju. Mõeldud-tehtud. Alguses saatsime üksteisele mõned tutvustavad materjalid oma kooli kohta. Enne jõule saatsime ka väikese videotervituse. Uue aasta algul kirjutasime ingliskeelsed kirjad ja panime teele. Tore oli Soomest kirju vastu saada. Kui käisime mõni kuu hiljem kahe Surju õpilase ja 2 õpetajaga Comeniuse projekti raames Kestilä koolis, oli hea tunne. Meie laste kirjadest oli tehtud näitus ja kõik oli väga kodune.

    /Ave Kartau/

     

    Foto: Kestilä koolis koos kirjasõpradega.
    Penfriends. Kestilä koolis soome kirjasõpradega 2014