SURJU PÕHIKOOLI HOOLEKOGU KOOSOLEKU
PROTOKOLL nr. 2


26.11.2007

Surju Põhikool

Algus
kell 16.30 lõpp 17.30

Protokollis:
Krista Kasesalu

Osalejad:
hoolekogu liikmed Kadri-Aia Viik, Evi Kukk, Janika Lillemets, Vallo
Välja, Signe Reidla, Anneli Järvesaar ja Krista Kasesalu.

Koosolekust
võtsid osa Surju Põhikooli direktor Mait Käbin ja
direktori asetäitja õppe-ja kasvatöö alal Pille
Tahker.

Päevakord:

  1. Õppe- ja kasvatustöö tulemused I õppeveerandil
  2. Hoolekogu tööplaani koostamine ja kinnitamine õppeaastaks 2007/2008
  3. Hoolekogu aseesimehe valimine
  4. Jooksvad probleemid

 

KOOSOLEKU KÄIK JA OTSUSED:

1.Kuulati: direktori asetäitja õppe-ja kasvatöö alal Pille Tahkeri ettekannet õppe- ja kasvatustöö tulemustest I õppeveerandil. Mitterahuldav käitumine 7. kl 8%, 8. kl 23% ja 9. kl 13% õpilastest, mitterahuldav hoolsus 6. kl 20%, 7. kl 31%, 8. kl 23% ja 9. kl 19% õpilasest. Põhjuseta puudutud tunde septembris 15 ja oktoobris 51. I õppeveerandil oli õppimisega probleeme ainult vanemas kooliastmes: eesti keeles (keskmine 3%), matemaatikas (keskmine 6%), vene keeles (keskmine 2%), inglise keeles (keskmine 2%), kehalises kasvatuses (keskmine 4%), füüsikas (keskmine 3%), ajaloos (keskmine 19%), geograafias (keskmine 8%) ja keemias (keskmine 15%). Õpilastele on osutatud tugiõpet septembris 50 õpilasele 48 tundi ja oktoobris 96 õpilasele 93 tundi.

Koolis korraldati rahuloluküsitlus õpilaste, õpetajate ja lapsevanemate seas. Selle tulemusena selgus, et 1.-7. kl lapsevanemad, kes küsitlusele vastasid on kõik oma laste õpetamisega rahul ja ka 1.-6. kl lapsed on ise oma õpetamisega rahul. Probleemidest toodi välja õpilaste seas kiusamine, norimine, kaaslaste poolt tõrjumine, halvad suhted mõne õpetajaga ja kooli territooriumil suitsetamine. Lapsevanemate probleemidest selgusid küsitluses, et õpilased ei julge koolis oma muredest õpetajatega rääkida, probleemiks on suitsetamine ja kooli koosolekutel ning üritustel osaleb vähe lapsevanemaid.

Küsitlustes välja toodud probleemidega tegeletakse ja otsitakse koheseid lahendusi.

Otsus:

Võtta teadmiseks direktori asetäitja õppe-ja kasvatöö alal Pille Tahkeri poolt edastatud informatsioon I õppeveerandi õppe- ja kasvatustöö tulemuste kohta.


2. Kuulati: Janika Lillemetsa ettekannet hoolekogu tööplaani projektist.

Otsus:

Täiendada hoolekogu tööplaani ja kinnitada (lisa hoolekogu tööplaan)



3. Hoolekogu aseesimehe kandidaadiks seati Krista Kasesalu.

Otsus:

Hoolekogu aseesimeheks valiti 6 poolthäälega Krista Kasesalu



4. Direktori Mait Käbini ettepanek paigaldada 7.-9. klassiruumidesse turvakaamerad. Turvakaamerate paigalduseks võetakse hinnapakkumine 5. detsember 2007.

Arutelu E-kooli süsteemile üleminekust.

Hoolekogu liikme Anneli Järvesaare küsimus, kas vahetunni ajal on olemas korrapidaja õpetaja ja kas korrapidaja õpetaja ka reaalselt tegeleb lastega?

Töökoosolekul 27. november 2007 arutatakse õpetajatega vahetundide korrapidamise probleemi ja lisaks õpetajatele hakkavad vahetundides korda pidama ka 7. ja 9. klassi tüdrukud.

 

Otsus:

1. Võtta teadmiseks ja kiita heaks direktori Mait Käbini poolt edastatud informatsioon turvakaamerate paigaldamisest 7. - 9. klassiruumidesse.
2. Teha ettepanek kaaluda E-koolile üleminekut vanema kooliastmega järgmiseks õppeaastaks.
3. Teha ettepanek võtta arutlusele õpetajatega vahetundide korrapidamise probleem.



Krista Kasesalu

Protokollija